Böğürtlenli Turta Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Böğürtlenli Turta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlenli Turta

Böğürtlenli turta, hamurun üzerine taze böğürtlenlerin eklenmesiyle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. İnce bir hamurun üzerine yerleştirilen böğürtlenler, bu tatlıyı özellikle beş çayı için ideal bir ikram haline getirir. Böğürtlenin yüksek vitamin ve mineral içeriği, bu tatlıyı sadece lezzetli değil aynı zamanda besleyici kılar. Mevsiminde bol bol böğürtlen tüketmek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Özellikle çocukların favorisi olan böğürtlenli turta, ani gelen misafirlere hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik bir seçenektir. Turtanızı, üzerine fındık içi, ceviz veya badem serperek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, böğürtlenli turtanın farklı kalıplarda hazırlanması, görsel açıdan da tatmin edicidir.

Böğürtlenli Turta İçin Gerekli Malzemeler

  • 120 gram soğuk tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi

Böğürtlenli Turtanın İç Malzemesi

  • Yarım kilo böğürtlen
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Böğürtlenli Turtanın Üzerini Süslemek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı file badem

Böğürtlenli Turta Nasıl Yapılır?

Derin bir yoğurma kabının içerisine öncelikle unu, toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve fındık ununu ekleyerek iyice karıştıralım. Daha sonra bu karışımın ortasını havuz gibi açalım ve içine yumurtayı ve küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyelim. Bütün malzemeleri yumuşak bir kıvam alana kadar iyice yoğuralım. Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın ağzını streç film ile kapatarak buzdolabında yaklaşık 20 dakika dinlendirelim.

Bu arada iç harcı hazırlamak için, derin bir kâsenin içerisine böğürtlenleri, pudra şekerini ve buğday nişastasını ekleyerek karıştıralım. Böğürtlenleri ezmemek için kaşık ile oldukça yavaşça karıştıralım. Buzdolabında dinlenmiş olan tart hamurunun 2/3'lük kısmını alalım ve bir merdane ile turta kalıbının büyüklüğünde açalım. Turta kalıbını tereyağı veya margarin ile iyice yağlayın. Açtığınız hamuru kenarlardan ortaya doğru koyarak kalıba yerleştirelim. Daha sonra böğürtlenli karışımı hamurun üzerine dökelim ve her yerine eşit miktarda yayalım.

Kabın içinde kalan diğer hamuru da turta kalıbının büyüklüğünde açalım ve bütün malzemelerin üzerini kaplayacak şekilde kapak gibi kapatalım. Kalıbın kenarlarına taşmış olan hamurları içe kıvıralım ve üzerine yumurta akını sürelim. En son file bademleri turta hamurunun üzerine yerleştirelim. Daha önceden 160 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Böğürtlen Rengi Vücut İçin Faydaları Nelerdir?

Böğürtlen Rengi Vücut İçin Faydaları Nelerdir?

Böğürtlen Nasıl Yetiştirilir?

Böğürtlen Nasıl Yetiştirilir?

Kırmızı Böğürtlen Türleri ve Özellikleri

Kırmızı Böğürtlen Türleri ve Özellikleri

Böğürtlen Şurubu Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Şurubu Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Böğürtlen Meyvesi Faydaları Nelerdir?