Böğürtlen Reçelli Kurabiye

Böğürtlen Reçelli Kurabiye

Böğürtlen reçelli kurabiye, daha önce hiç yemeseniz bile mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Piyasada satılan pek çok reçelli kurabiye çeşiti bulunmaktadır. Ama hiç birisi sizin evde yapacağınızın yerini tutamaz. Kurabiye severler için son yıllarda birbirinden farklı birçok tarif üretilmektedir. Bunlardan bazıları lokumlu, damla sakızlı, bonbon şekerlidir. Bunlardan bir tanesi de benim sizlerle paylaşmak istediğim böğürtlen reçelli kurabiyedir. Eğer evinizde başka reçeller ya da marmelatlar varsa aynı tarifi onlarla da deneyebilirsiniz. Arzu ederseniz aynı anda rengarenk kurabiyeler bile yapabilirsiniz. Aşağıda paylaşacağım malzeme gözünüze çok gelmesin. Bu malzeme ile tam bir tepsi kurabiye elde edebilirsiniz. ama size miktar olarak bu da fazla gelse dert etmeyin. Çünkü kurabiye bayatlasa dahi lezzetini kaybetmeyeceğinden eğer uygun koşullarda saklarsanız günlerce dayanabilir ve tüm beş çayınızda size iyi bir arkadaş olabilir.

Böğürtlen reçelli kurabiye için gerekli malzemeler
  • 250 gr. tereyağı,
  • 17 yemek kaşığı orta miktar tepeleme un,
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 yemek kaşığı limon rendesi

Üzeri için
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık içi,
  • 1 yumurtanın beyazı,
  • Yeteri kadar böğürtlen reçelinin meyvesi
Böğürtlen reçelli kurabiye hazırlanışı

Böğürtlen reçelli kurabiyenin yapımına başlamadan evvel tere yağını buzdolabından çıkartın ve yoğurma kabının içerisine boşaltarak 1 saat yumuşamasını bekleyin. Kurabiyenin yoğurulması aşaması çok önemlidir. Eğer az yoğurursanız hamuru toparlayamazsınız. Bunu için yağın yumuşaması ve yaklaşık 20 dakika boyunca un ile yoğurulması gerekir. Yağ oda sıcaklığına geldiğinde tüm hamur malzemelerini erine boşaltarak iyice yoğurun. Kolunuz yorulduğunda biraz ara verebilirsiniz. Yoğurma işleminin tamam olduğunu kontrol etmek için hamurdan bir parça koparın ve yuvarlayın eğer dağılmadan şekil alıyorsa işlem tamam demektir. Elde edilen hamuru iri ceviz büyüklüğünde bezeleyin ve ortasına parmağınızla hafifçe bastırın. yaptığınız bezelerin üzerini önce yumurta sarısına daha sonra da dövülmüş fındığa batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Böğürtlen reçelinin meyvelerini kaşık ile ezin ve pişmeye hazır olan kurabiyelerin orta kısımlarındaki boşluğa çay kaşığı yardımıyla doldurun. İşlemi tamamladığınızda böğürtlen reçelli kurabiyeleri yaklaşık 160 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Kurabiyeler ne kadar yavaş pişerse o kadar gevrek olacaktır. Bu nedenle yavaş yavaş pişirmeye özen gösterin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartın ve üzerini kesinlikle örtmeden soğuması için bekleyin. Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın ve servis edin. Şimdiden herkese afiyet olsun...




Son Güncelleme : 24.11.2018 04:20:24

Böğürtlen Reçelli Kurabiye Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Böğürtlen Reçelli Kurabiye"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Ahududu Ve Böğürtlen Arasindaki Fark
Ahududu Ve Böğürtlen Arasindaki Fark
Ahududu Ve Böğürtlen Arasındaki Fark; ayrıntılı olarak değerlendirildiğinde daha iyi anlaşılabilir."Böğürtlen" ve "Ahududu"nun farkları olsa da benzer yanlarının olması hasebiyle bu iki meyve çok karıştırılmaktadır. Halk arasında daha çok böğürtlen o...
Hamilelikte Böğürtlen Yemek
Hamilelikte Böğürtlen Yemek
Hamilelikte böğürtlen yemek, oldukça yararlıdır. İçerdiği folik asit kaynağı, hücre ve dokularının optimum büyümesine katkıda bulunmakta ve hamilelerde doğum riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Folat tüm yaş grupları için hücre işleyişinin daha iy...
Böğürtlen Kökü Çayı
Böğürtlen Kökü Çayı
Böğürtlen kökü çayı, çilek ve ahududu ile aynı aileye mensup olan böğürtlen, Asya, Avrupa, Güney Amerika ve Kuzey'de kendiliğinde yetişen bir meyvedir. Yaklaşık olarak 2000 yıldır Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede çeşitli sağlık sorunla...
Böğürtlen Yaprağı Çayı
Böğürtlen Yaprağı Çayı
Böğürtlen Yaprağı Çayı, gülgiller ailesine mensup bitki türlerinden olan çalı yapılı sarmaşık halindeki meyvenin yaprağının demleme veya kaynatılmasıyla elde edilen çaydır. Her türlü iklim ve doğa şartlarına uyum sağlayan bu bitki ormanlık alanlarda,...
Böğürtlen Suyu
Böğürtlen Suyu
Böğürtlen Suyu, Böğürtlen, Gülgiller rubus cinsini oluşturan familyadandır. Fundalıklarda, çalılıklarda, bahçe çitlerinde, yol kenarlarında yetişir. Böğürtlenler de çiçeklenme genellikle mayıs ayında başlayıp ağustos ayına kadar devam etmektedir. Haz...
Böğürtlen Ekimi
Böğürtlen Ekimi
Böğürtlen Ekimi, Böğürtlen Türkiye'nin hemen, hemen her bölgesinde yetişe bilen bir bitki türü olarak bilinmektedir. Böğürtlen mineraller ve vitamin bakımından çok zengin bir yapıya sahip bir bitkidir. Böğürtlen genel olarak çöl iklimi dışında bütün ...
Böğürtlen Çeşitleri
Böğürtlen Çeşitleri
Böğürtlen çeşitleri: Ülkemizde birçok böğürtlen çeşidine rastlanır. Çünkü hemen hemen her il de böğürtlen yetiştirilir. Ülkemizin her bölgesinde böğürtlen yetiştirmenin sebebi ise Türküye orta kuşakta yer aldığından dolayı dört mevsimi yaşar. Çoğu bö...
Böğürtlen Marmelatı
Böğürtlen Marmelatı
Böğürtlen Marmelatı, reçelden farklı olarak meyvelerin püre haline getirilmesi ile yapılır. Böğürtlen marmelatı yapımında meyve seçiminden kavanoz seçimine kadar bir kaç püf noktası bulunur. Çok ezilmiş yada çok ham olan böğürtlenler tercih edilmemel...
Böğürtlen Şurubu
Böğürtlen Şurubu
Böğürtlen Şurubu, evde yapımı çok kolaydır. Tamamen doğal yollarda yapıldığı ve içerisinde hiç bir katkı maddesi olmadığı için sıkça tercih edilir. Özellikle yaz aylarında serinlemek için çokça tüketilir.Böğürtlen Şurubu Malzemeleri1 kilo böğürtlen10...
Böğürtlen Bakımı
Böğürtlen Bakımı
Böğürtlen Bakımı, Gülgiller familyasından gelen yabani olarak tarla arasında ve yol kenarlarında oldukça sık gözümüze çarpan bir bitki olan böğürtlen içerisinde bulunan organik asitler, mineral ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Yaprakları, t...
Böğürtlen Nasıl Yetiştirilir
Böğürtlen Nasıl Yetiştirilir
Böğürtlen nasıl yetiştirilir, Ülkemizde birçok bitki türüne rastlamak mümkün. Bunun en büyük sebebi ise dört mevsimi aynı zamanda yaşamamızı sağlayan güzel bir bölgeye sahip olmamızdır. Bazılarının oluşum için ekme zamanları var ancak bazı bitkile...
Böğürtlen Ağacı
Böğürtlen Ağacı
Böğürtlen Ağacı, Farklı iklim koşullarına kolaylıkla uyabilen böğürtlen ağacı sıcak ve kurak havalara ahududu ağacına kıyasla daha dayanıklıdır. Bunun yanı sıra kış aylarında ve ilkbahar aylarında meydana gelen donlara karşı ise ahududu ağaçların...

 

Ahududu Ve Böğürtlen Arasindaki Fark
Hamilelikte Böğürtlen Yemek
Böğürtlen Kökü Çayı
Böğürtlen Yaprağı Çayı
Böğürtlen Suyu
Böğürtlen Ekimi
Böğürtlen Çeşitleri
Böğürtlen Marmelatı
Böğürtlen Şurubu
Böğürtlen Bakımı
Böğürtlen Nasıl Yetiştirilir
Böğürtlen Ağacı
Yabani Böğürtlen
Dondurulmuş Böğürtlen
Böğürtlen Sirkesi
Böğürtlen Likörü
Böğürtlen Çiçeği
Böğürtlenli Dondurma
Böğürtlen Pekmezi
Böğürtlen Kurusu
Böğürtlen Kaç Kalori
Böğürtlen Maskesi
Böğürtlen Yetiştiriciliği
Kırmızı Böğürtlen
Böğürtlen Budaması
Böğürtlen Kökü
Böğürtlen Çayı
Böğürtlenli Cheesecake
Böğürtlen Yaprağı
Aşılı Böğürtlen
Popüler İçerik
Yabani Böğürtlen
Yabani Böğürtlen
Yabani Böğürtlen, Yabani böğürtlen kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Sadece meyvesinden yararlanmanın yanında yaprağından ve kökünden de yararlanı...
Dondurulmuş Böğürtlen
Dondurulmuş Böğürtlen
Dondurulmuş Böğürtlen, düşük sıcaklıklarda saklanan bozulma olasılığını ortadan kaldıran soğutma yöntemiyle böğürtlen meyvesinin muhafaza edilmiş hali...
Böğürtlen Sirkesi
Böğürtlen Sirkesi
Böğürtlen Sirkesi, böğürtlen genellikle ormanlık alanların yol kenarlarında bol yağış alan bölgelerinde yetişir. Böğürtlen dikenli bir meyvedir doğada...
Böğürtlen Likörü
Böğürtlen Likörü
Böğürtlen Likörü, Böğürtlen meyvesi görüntüsü ve lezzetiyle insanlar üzerinde etkileyici özelliği olan meyve türleri arasında kendini kanıtlamış ferah...
Böğürtlen Çiçeği
Böğürtlen Çiçeği
Böğürtlen Çiçeği; Böğürtlen, herkes tarafından bilinen ve sevilen meyvelerden birisidir. Böğürtlen meyvesinin tadı kadar yararı da fazladır. Böğürtlen...
Böğürtlenli Dondurma
Böğürtlenli Dondurma
Böğürtlenli dondurma, yaz aylarında severek yediğiniz dondurmayı yazlık meyvelerden yapmayı denemelisiniz. Özellikle böğürtlenle yapacağınız dondurma ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Ahududu Ve Böğürtlen Arasindaki Fark
Hamilelikte Böğürtlen Yemek
Böğürtlen Kökü Çayı
Böğürtlen Yaprağı Çayı
Böğürtlen Suyu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018