Böğürtlen Soslu Pasta Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Böğürtlen Soslu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Böğürtlen Soslu Pasta

Böğürtlen soslu pasta, damakta harika bir tat bırakan ve misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz muazzam bir tatlıdır. Özellikle çocukların çok sevdiği bu pasta, yapımı kolay ve oldukça lezzetli bir alternatiftir. Kek, muhallebi ve böğürtlen sosunun uyumuyla ortaya çıkan bu pasta, her zaman favorilerden biri olacaktır. Şimdi bu güzel pasta tarifine detaylı bir şekilde bakalım.

Gerekli Malzemeler

Keki İçin
  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 250 ml sıvı yağ
  • 200 ml süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme dolu kakao
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1/2 paket margarin
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin
  • 1 paket böğürtlen sos
  • 1 su bardağı böğürtlen

Böğürtlen Soslu Pasta Nasıl Yapılır?

Kekin Hazırlanması

Kek yapımı için öncelikle yumurta ve şeker derin bir kaba alınır. Mikser ile köpürene kadar çırpılır. Ardından süt, sıvı yağ ve kakao eklenir. İyice çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Karışım iyice karıştırılarak dikdörtgen bir borcam yağlanarak içerisine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kek pişirilir. Yaklaşık yarım saatte pişecektir.

Muhallebinin Hazırlanması

Kekin pişmesi sırasında muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Muhallebi için süt, şeker ve un bir tencereye alınır ve ocağa konulur. Karıştırarak kaynayana kadar pişirilir. Kaynamaya başladığında bir-iki dakika daha ocakta tutulur ve ardından ocaktan alınarak margarin ve vanilya eklenip mikser ile çırpılır. Soğuması için bir süre çırpmaya devam edin.

Sosun Hazırlanması ve Pastanın Birleştirilmesi

Kek piştikten sonra fırından alınır ve soğuması beklenir. Kekin sıcaklığı geçtikten sonra üzerine muhallebi dökülür ve bir kenara alınır. Böğürtlen sosu hazırlanır ve muhallebinin üzerine dökülür. Pasta dilimlenir ve üzerine böğürtlen eklenerek süslenir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni