Böğürtlenli Turta

Böğürtlenli Turta, turta değişik meyveler ile kolaylıkla hazırlanan hamur işlerinden birisidir. İncecik hamurun üzerine lezzetli olan meyveler eşliğinde hazırlanana turtaları sevdikleriniz ile beş çayında sohbet ederken ikram edebilirsiniz. Özellikle böğürtlen çok besleyici ve içerdiği vitamin ve mineraller bakımından en faydalı olan meyvelerden birisidir.
Mevsiminde iken bol bol böğürtlen tüketmekte fayda faydır. Böğürtlenli turta en çok çocukların severek tükettikleri hamur işlerinin başında gelmektedir. Haber vermeden gelen misafirlere en hızlı olarak hazırlanan turta çeşitleri ikram konusunda çok yardımcı olmaktadır. İsterseniz turtanın üzerine fındık içi, ceviz içi ya da badem serperek çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca böğürtlenli turta damak tadınıza hitap ederken, aynı zamanda farklı kalıplarda hazırlandığından dolayı gözede hitap etmektedir.

Böğürtlenli Turta İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 120 gram soğuk tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ince olarak çekilmiş fındık içi

Böğürtlenli Turtanın İç Malzemesi

  • Yarım kilo böğürtlen
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Böğürtlenli Turtanın Üzerini Süslemek İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı file badem
Böğürtlenli Turta Nasıl Yapılır?

Derin bir yoğurma kabının içerisine öncelikle unu toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve fındık ununu ilave ederek iyice karıştıralım.
Daha sonra bu karıştırdığımız malzemelerin ortasını havuz gibi açalım ve yumurtayı ve tereyağını küp şeklinde doğrayarak ekleyelim. Bütün malzemeleri yumuşak bir kıvam alıncaya kadar iyice yoğuralım. Yoğurma işlemi bittikten sonra yoğurma kabının ağzını streç film ile kapatarak buzdolabında yaklaşık 20 dakika dinlendirelim. Bu arada iç harcını hazırlamak için, derin kâsenin içerisine böğürtleni, pudra şekerini ve buğday nişastasını ekleyerek karıştıralım. Böğürtlenleri ezmemek için kaşık ile oldukça yavaşça karıştıralım. Buzdolabında dinlenmiş olan tart hamurunun 2/3'lük olan kısmını alalım ve bir merdane ile kalıbın büyüklüğünde açalım. Turta kalıbını tereyağı ya da margarin ile iyice yağlayın. Açtığınız hamuru kenarlardan ortaya doğru koyarak kalıba yerleştirelim. Daha sonra böğürtlenli karışımı hamurun üzerine dökelim ve her yerine aynı miktarda yayalım. Kabın içinde kalan diğer hamuru da turta kalıbının büyüklüğünde açalım ve bütün malzemelerin üzerini kaplayacak şekilde kapak gibi kapatalım. Kalıbın kenarlarına taşmış olan hamurları içe kıvıralım ve üzerine yumurta akını sürelim. En son file bademleri turta hamurunun üzerine yerleştirelim. Daha önceden 160 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

19.01.2024 22:36:27
Böğürtlenli Turta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Böğürtlenli Turta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Böğürtlenli Turta"
Böğürtleni pişirip ekleyin diye yazmadığınız için içi pişmedi ve çiğ kaldı - denemeyin bence eksik tarif bu
Aslı . 04.08.2017

Ahududu ve Böğürtlen Arasindaki Fark

Ahududu ve Böğürtlen Arasındaki Fark; ayrıntılı olarak değerlendirildiğinde daha iyi anlaşılabilir. "Böğürtlen" ve "Ahududu"nun farkları olsa da benzer yanla...
Devamını Oku

Hamilelikte Böğürtlen Yemek

Hamilelikte böğürtlen yemek, oldukça yararlıdır. İçerdiği folik asit kaynağı, hücre ve dokularının optimum büyümesine katkıda bulunmakta ve hamilelerde ...
Devamını Oku

Böğürtlen Kökü Çayı

Böğürtlen kökü çayı, çilek ve ahududu ile aynı aileye mensup olan böğürtlen, Asya, Avrupa, Güney Amerika ve Kuzey'de kendiliğinde yetişen bir meyvedir. ...
Devamını Oku

Böğürtlen Yaprağı Çayı

Böğürtlen Yaprağı Çayı, gülgiller ailesine mensup bitki türlerinden olan çalı yapılı sarmaşık halindeki meyvenin yaprağının demleme veya kaynatılmasıyla elde...
Devamını Oku

Böğürtlen Suyu

Böğürtlen Suyu, Böğürtlen, Gülgiller rubus cinsini oluşturan familyadandır. Fundalıklarda, çalılıklarda, bahçe çitlerinde, yol kenarlarında yetişir. Böğürtle...
Devamını Oku

Böğürtlen Ekimi

Böğürtlen Ekimi, Böğürtlen Türkiye'nin hemen, hemen her bölgesinde yetişe bilen bir bitki türü olarak bilinmektedir. Böğürtlen mineraller ve vitamin bakımınd...
Devamını Oku

Böğürtlen Çeşitleri

Böğürtlen çeşitleri: Ülkemizde birçok böğürtlen çeşidine rastlanır. Çünkü hemen hemen her il de böğürtlen yetiştirilir. Ülkemizin her bölgesinde böğürtlen ye...
Devamını Oku

Böğürtlen Marmelatı

Böğürtlen Marmelatı, reçelden farklı olarak meyvelerin püre haline getirilmesi ile yapılır. Böğürtlen marmelatı yapımında meyve seçiminden kavanoz seçimine k...
Devamını Oku

Böğürtlen Şurubu

Böğürtlen Şurubu, evde yapımı çok kolaydır. Tamamen doğal yollarda yapıldığı ve içerisinde hiçbir katkı maddesi olmadığı için sıkça tercih edilir. Özellikle ...
Devamını Oku

Böğürtlen Bakımı

Böğürtlen Bakımı, Gülgiller familyasından gelen yabani olarak tarla arasında ve yol kenarlarında oldukça sık gözümüze çarpan bir bitki olan böğürtlen içerisi...
Devamını Oku

Böğürtlen Nasıl Yetiştirilir

Böğürtlen nasıl yetiştirilir, Ülkemizde birçok bitki türüne rastlamak mümkün. Bunun en büyük sebebi ise dört mevsimi aynı zamanda yaşamamızı sağlayan güzel b...
Devamını Oku

Böğürtlen Ağacı

Böğürtlen Ağacı, Farklı iklim koşullarına kolaylıkla uyabilen böğürtlen ağacı sıcak ve kurak havalara ahududu ağacına kıyasla daha dayanıklıdır. ...
Devamını Oku

Yabani Böğürtlen

Yabani Böğürtlen, Yabani böğürtlen kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Sadece meyvesinden yararlanmanın yanında yaprağından ve kökünden de yararlanılmak...
Devamını Oku

Dondurulmuş Böğürtlen

Dondurulmuş Böğürtlen, düşük sıcaklıklarda saklanan bozulma olasılığını ortadan kaldıran soğutma yöntemiyle böğürtlen meyvesinin muhafaza edilmiş halidir. Da...
Devamını Oku

Böğürtlen Sirkesi

Böğürtlen Sirkesi, böğürtlen genellikle ormanlık alanların yol kenarlarında bol yağış alan bölgelerinde yetişir. Böğürtlen dikenli bir meyvedir doğada kendil...
Devamını Oku

Böğürtlen Likörü

Böğürtlen Likörü, Böğürtlen meyvesi görüntüsü ve lezzetiyle insanlar üzerinde etkileyici özelliği olan meyve türleri arasında kendini kanıtlamış ferahlatıcı ...
Devamını Oku

Böğürtlen Çiçeği

Böğürtlen Çiçeği; Böğürtlen, herkes tarafından bilinen ve sevilen meyvelerden birisidir. Böğürtlen meyvesinin tadı kadar yararı da fazladır. Böğürtlen çayı i...
Devamını Oku

Böğürtlenli Dondurma

Böğürtlenli dondurma, yaz aylarında severek yediğiniz dondurmayı yazlık meyvelerden yapmayı denemelisiniz. Özellikle böğürtlenle yapacağınız dondurma serinle...
Devamını Oku

Böğürtlen Pekmezi

Böğürtlen pekmezi, Gülgüller familyasından olan, üzerinde yaprakları ve renkli meyvesi olan dikenli bir çalıdır. Böğürtlen çalılıklarda ve yol kenarları...
Devamını Oku

Böğürtlen Kurusu

Böğürtlen Kurusu, Böğürtlenin yaş meyvesi kadar kurusu da son zamanlarda çok sık tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise böğürtlen son derece faydalı ve lezzet...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ahududu ve Böğürtlen Arasindaki Fark
Hamilelikte Böğürtlen Yemek
Böğürtlen Kökü Çayı
Böğürtlen Yaprağı Çayı
Böğürtlen Suyu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024