İlk olarak, derin bir kabın içerisine, yumurtaları kırıyoruz. Daha sonra şekeri ekliyoruz. Şekerle yumurta birbirine iyice geçene kadar çırpıyoruz. Margarini eritip soğutuyoruz. Daha sonra şekerle yumurtanın içerisine ekliyoruz.
Sütü, karbonatı ve vanilyayı da ekledikten sonra, hepsini iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu ekleyip, güzel bir kek kıvamı elde ediyoruz. Kek kalıbını iyice yağlayıp, harcı döktükten sonra, önceden ısıtılmış fırına atıyoruz. Kek fırındayken, bir su bardağı sütü krem şanti ile çırpıyoruz. Krem şantiyi kek pişene kadar, buzdolabına koyuyoruz. Kekin altı ve üstü iyice piştikten sonra fırından çıkarıp, soğuyana kadar bekliyoruz. Üzerine krem şantiyi ıspatula yardımı ile sürüp, böğürtlenleri diziyoruz. Daha sonra çikolataları aralarına diziyoruz. Servise hazırdır.
Afiyet olsun.