Böğürtlen Soslu Pasta

Böğürtlen soslu pasta, damağımızda harika bir tat bırakan pasta çeşitlerinden biridir. Yapımı kolay olan bir pastadır. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile hazırlayacağınız pasta tariflerinden biridir. Yapım aşamalarında ilk olarak keki ardından muhallebisi son olarak da böğürtlen sosu eklenerek servis edilen bir pasta türüdür. Özellikle çocukların çok sevdiği pasta çeşitlerindendir.
Yaptığınız zaman hemen tüketilen bir pastadır. Şimdi bu güzel pasta tarifine bakalım.

Böğürtlen soslu pasta yapımı için gerekli malzemeler


Keki için

  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 250 milim sıvı yağ
  • 200 milim süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme dolu kakao
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisinin yapımı için

  • 1 kilogram süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1/2 paket margarin
  • 1 paket vanilya
Sosu için
  • 1 paket böğürtlen sos
  • 1 su bardağı böğürtlen
Böğürtlen soslu pasta nasıl yapılır?

Pastamızın yapımı için ilk olarak kekini hazırlamak gerekir. Keki için yumurta ve şeker derin bir kaba alınır. Mikser ile köpürene kadar çırpılır. Ardından süt, sıvıyağ ve kakao eklenir. İyice çırpılır. Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. İyice karıştırılarak dikdörtgen bir borcam yağlanarak içerisine kek hamuru alınır.
Önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında kek pişirilir. Yaklaşık yarım saatte pişecektir. Kek pişerken siz de muhallebisini hazırlayın. Muhallebisi için süt, şeker, un bir tencereye alınır ve ocağa alınıp altı açılır. Karıştırılarak kaynayana kadar ocak da tutulur. Kaynamaya başlayınca bir iki dakika daha ocakta tutulur ve ardından ocaktan alınıp margarin ve vanilya eklenip mikser ile çırpılır. Soğuması için Bir süre çırpmaya devam edin. Bu sırada kek piştiyse fırından alın. Kekin sıcaklığı geçince muhallebi üzerine dökülür ve bir kenara alınır. Böğürtlen sos hazırlanır ve muhallebi üzerine dökülür. Dilimlenir ve üzerine böğürtlen eklenerek süslenir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 02:42:41
Böğürtlen Soslu Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Böğürtlen Soslu Pasta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Böğürtlen Soslu Pasta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ahududu ve Böğürtlen Arasindaki Fark

Ahududu ve Böğürtlen Arasındaki Fark; ayrıntılı olarak değerlendirildiğinde daha iyi anlaşılabilir. "Böğürtlen" ve "Ahududu"nun farkları olsa da benzer yanla...
Devamını Oku

Hamilelikte Böğürtlen Yemek

Hamilelikte böğürtlen yemek, oldukça yararlıdır. İçerdiği folik asit kaynağı, hücre ve dokularının optimum büyümesine katkıda bulunmakta ve hamilelerde ...
Devamını Oku

Böğürtlen Kökü Çayı

Böğürtlen kökü çayı, çilek ve ahududu ile aynı aileye mensup olan böğürtlen, Asya, Avrupa, Güney Amerika ve Kuzey'de kendiliğinde yetişen bir meyvedir. ...
Devamını Oku

Böğürtlen Yaprağı Çayı

Böğürtlen Yaprağı Çayı, gülgiller ailesine mensup bitki türlerinden olan çalı yapılı sarmaşık halindeki meyvenin yaprağının demleme veya kaynatılmasıyla elde...
Devamını Oku

Böğürtlen Suyu

Böğürtlen Suyu, Böğürtlen, Gülgiller rubus cinsini oluşturan familyadandır. Fundalıklarda, çalılıklarda, bahçe çitlerinde, yol kenarlarında yetişir. Böğürtle...
Devamını Oku

Böğürtlen Ekimi

Böğürtlen Ekimi, Böğürtlen Türkiye'nin hemen, hemen her bölgesinde yetişe bilen bir bitki türü olarak bilinmektedir. Böğürtlen mineraller ve vitamin bakımınd...
Devamını Oku

Böğürtlen Çeşitleri

Böğürtlen çeşitleri: Ülkemizde birçok böğürtlen çeşidine rastlanır. Çünkü hemen hemen her il de böğürtlen yetiştirilir. Ülkemizin her bölgesinde böğürtlen ye...
Devamını Oku

Böğürtlen Marmelatı

Böğürtlen Marmelatı, reçelden farklı olarak meyvelerin püre haline getirilmesi ile yapılır. Böğürtlen marmelatı yapımında meyve seçiminden kavanoz seçimine k...
Devamını Oku

Böğürtlen Şurubu

Böğürtlen Şurubu, evde yapımı çok kolaydır. Tamamen doğal yollarda yapıldığı ve içerisinde hiçbir katkı maddesi olmadığı için sıkça tercih edilir. Özellikle ...
Devamını Oku

Böğürtlen Bakımı

Böğürtlen Bakımı, Gülgiller familyasından gelen yabani olarak tarla arasında ve yol kenarlarında oldukça sık gözümüze çarpan bir bitki olan böğürtlen içerisi...
Devamını Oku

Böğürtlen Nasıl Yetiştirilir

Böğürtlen nasıl yetiştirilir, Ülkemizde birçok bitki türüne rastlamak mümkün. Bunun en büyük sebebi ise dört mevsimi aynı zamanda yaşamamızı sağlayan güzel b...
Devamını Oku

Böğürtlen Ağacı

Böğürtlen Ağacı, Farklı iklim koşullarına kolaylıkla uyabilen böğürtlen ağacı sıcak ve kurak havalara ahududu ağacına kıyasla daha dayanıklıdır. ...
Devamını Oku

Yabani Böğürtlen

Yabani Böğürtlen, Yabani böğürtlen kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Sadece meyvesinden yararlanmanın yanında yaprağından ve kökünden de yararlanılmak...
Devamını Oku

Dondurulmuş Böğürtlen

Dondurulmuş Böğürtlen, düşük sıcaklıklarda saklanan bozulma olasılığını ortadan kaldıran soğutma yöntemiyle böğürtlen meyvesinin muhafaza edilmiş halidir. Da...
Devamını Oku

Böğürtlen Sirkesi

Böğürtlen Sirkesi, böğürtlen genellikle ormanlık alanların yol kenarlarında bol yağış alan bölgelerinde yetişir. Böğürtlen dikenli bir meyvedir doğada kendil...
Devamını Oku

Böğürtlen Likörü

Böğürtlen Likörü, Böğürtlen meyvesi görüntüsü ve lezzetiyle insanlar üzerinde etkileyici özelliği olan meyve türleri arasında kendini kanıtlamış ferahlatıcı ...
Devamını Oku

Böğürtlen Çiçeği

Böğürtlen Çiçeği; Böğürtlen, herkes tarafından bilinen ve sevilen meyvelerden birisidir. Böğürtlen meyvesinin tadı kadar yararı da fazladır. Böğürtlen çayı i...
Devamını Oku

Böğürtlenli Dondurma

Böğürtlenli dondurma, yaz aylarında severek yediğiniz dondurmayı yazlık meyvelerden yapmayı denemelisiniz. Özellikle böğürtlenle yapacağınız dondurma serinle...
Devamını Oku

Böğürtlen Pekmezi

Böğürtlen pekmezi, Gülgüller familyasından olan, üzerinde yaprakları ve renkli meyvesi olan dikenli bir çalıdır. Böğürtlen çalılıklarda ve yol kenarları...
Devamını Oku

Böğürtlen Kurusu

Böğürtlen Kurusu, Böğürtlenin yaş meyvesi kadar kurusu da son zamanlarda çok sık tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise böğürtlen son derece faydalı ve lezzet...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ahududu ve Böğürtlen Arasindaki Fark
Hamilelikte Böğürtlen Yemek
Böğürtlen Kökü Çayı
Böğürtlen Yaprağı Çayı
Böğürtlen Suyu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024