Pastamızın yapımı için ilk olarak kekini hazırlamak gerekir. Keki için yumurta ve şeker derin bir kaba alınır. Mikser ile köpürene kadar çırpılır. Ardından süt, sıvıyağ ve kakao eklenir. İyice çırpılır. Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. İyice karıştırılarak dikdörtgen bir borcam yağlanarak içerisine kek hamuru alınır.
Önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında kek pişirilir. Yaklaşık yarım saatte pişecektir. Kek pişerken siz de muhallebisini hazırlayın. Muhallebisi için süt, şeker, un bir tencereye alınır ve ocağa alınıp altı açılır. Karıştırılarak kaynayana kadar ocak da tutulur. Kaynamaya başlayınca bir iki dakika daha ocakta tutulur ve ardından ocaktan alınıp margarin ve vanilya eklenip mikser ile çırpılır. Soğuması için Bir süre çırpmaya devam edin. Bu sırada kek piştiyse fırından alın. Kekin sıcaklığı geçince muhallebi üzerine dökülür ve bir kenara alınır. Böğürtlen sos hazırlanır ve muhallebi üzerine dökülür. Dilimlenir ve üzerine böğürtlen eklenerek süslenir. Ardından servis edilir.
Afiyet olsun.