Böğürtlen reçelli pasta; hafif lezzetleri seven herkesin beğeni ile yiyebileceği bir pasta çeşididir. Ben evde yapılan pastaları daha lezzetli buluyorum. Bu yüzden genellikle tüm pastaları hatta bazen doğum günü pastalarını da değişik figürlerde kendim yapmaya özen gösteriyorum. Özellikle çocuklu bayanlar için çok güzel bir aktivite olur. Çocuklar anneleri ile mutfakta bir şeyler yapmayı çok severler.
Eğer sizin çocuklarınızın da bu tür heyecanları varsa bunu güzel fırsatlara çevirebilirsiniz. Böylece mutfakta birbirinden güzel meyveli pastalar yapabilirsiniz. Pandispanya keki ser olduğu için ben keki ıslatırken süt yerine genellikle reçelli su kullanmayı tercih ediyorum. Böylece kek daha lezzetli oluyor. Böğürtlenli reçelli pastayı figürlü olarak yapmak isterseniz bu tariften istifade edebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.
Böğürtlenli reçelli pasta için gerekli malzemeler
1 adet sade pandispanya keki,
1 çay bardağı böğürtlen reçeli,
2 yemek kaşığı soğuk su ya da süt,
Kreması için
2,5 su bardağı soğuk süt,
1 paket vanilyalı puding,
1 paket sade krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt.
Böğürtlen Reçelli Pasta Üzeri için
Böğürtlen reçelinin meyveleri,
1 yemek kaşığı çakıl taşı ya da bonibon.
Böğürtlen Reçelli Pasta Nasıl Yapılır?
Böğürtlen reçelli pastanın yapımı oldukça kolaydır.
Pasta yapımına başlamadan evvel 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi mikser kullanarak 5 dakika çırpın ve buzdolabına kaldırın.
Diğer taraftan vanilyalı pudingi pişirin ve soğuması için biraz bekleyin. Pandispanya kekini kabından çıkartın ve 2 adet büyük D harfi elde edecek şekilde tam ortadan ikiye bölün ve üst kısımlarını bir kenara ayırın. Kalan alt kısımlarını reçelli su ile ıslatmanız gerekir. Bunun için böğürtlen reçeli ile suru karıştırın ve kekin üzerine bir miktar yayın. Uygun gördüğünüz bir tepsinin içerisine soğuyan vanilyalı pudingden bir miktar dökerek yayın. Üzerine düz tarafı dışarıya gelecek şekilde keki yerleştirin. Aynı işlemi diğer alt parçaya da uygulayın ve onu da diğer kekin yanına yine düz kısmı dışarıda kalacak şekilde koyun. Üzerine vanilyalı pudingin tamamını dökün ve yayın. Kekin kalan üst parçalarını da reçelli su ile ıslatıp üstlerine yerleştirin. İçerisindeki krema katılaşana kadar bekleyin ve daha sonra üzerine ve kenarlarına krem şantiye tamamen sürün. Elde ettiğiniz kelebek pastanın üzerini renkli şekerlemeler ile süsleyip üzerine de biraz böğürtlen reçelinin sıvı kısmından gezdirin. Böğürtlen reçelli pasta hazır. Arzu ederseniz orta kısmında kullanılacak kremayı evde de hazırlayabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.
19.01.2024 22:35:36
Böğürtlen Reçelli Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba ben bu pastayı çok seviyorum ancak böğürtlen reçeli kullanıldığını bilmiyordum. Bunun yerine annem dondurulmuş böğürtlen üzerine nişasta ve şeker ekleyip sulandırıyordu bir farkı olur mu? Hangi şekilde daha iyi olur? Hazal Selin . 05.09.2018 20:08:34
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024