{ "title": "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/Sirke-Tadinda-Bogurtlen-Receli-77.jpg", "date": "19.01.2024 10:36:33", "author": "Burak çobanoğlu", "article": [ { "article": "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli, yapımı zor değildir ama sirke tadında böğürtlen reçeli yapacaksanız kesinlikle fermantasyona tabi tutmanız gerekmektedir. Bir süre asetik özellik kazandırmanız bekletmeniz ve reçele ilk başta kesinlikle tuz ilavesi yapmamanız gerekmektedir.

Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli Malzemeleri
Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli Yapılışı; 

Yapımında dikkat etmeniz en büyük husus güneşte ağzı tülbent ile kapalı bir şekilde güneşin etkisine göre 10-13 gün arasında bekletmemiz gerekmektedir. Böğürtlenleri doğramadan direk olarak geniş bir kaba boşaltalım. Üzerinine böcek sinek gibi yabancı madde girmemesi için bir tül yardımıyla kapayalım. 10 gün kadar beklettikten sonra tabi yaz aylarında yapıyorsak daha kısa süre bekletebiliriz çünkü fazla güneşte kalması böğürtlenlerin ekşimesine neden olacaktır. Bekleme işleminin ardından kaynatma işlemine geçilecektir. Kaynatma işlemine başlamadan şeker ilavesini tamamlamamız gerekir. Şekerin ölçüsü böğürtlenlerin ilk baştaki gramajlarının tam olarak yarısı olmalıdır. Bütün malzemeleri normal bir tencerenin içerisine alıp üzerine yarım aspirin katabiliriz böylece az şekerli olan reçelin koruma süresini uzatmış oluruz. Kaynatma işlemi sadece 8 dk sürecek sonrasında ocağın altının kapatılması gerekmektedir. Ilıyıncaya kadar arada bir karıştırılarak daha çabuk soğuması gerekmektedir. Soğuduktan sonra direk kuru cam kavanozlara koyup buzdolabına yerleştirilmelidir. 3-4 gün sonrasında sirke tadında böğürtlen reçeli hazır olacaktır.

" } ] }