{ "title": "Dondurulmuş Böğürtlen", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/Dondurulmus-Bogurtlen-67.jpg", "date": "20.01.2024 09:09:05", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Dondurulmuş Böğürtlen, düşük sıcaklıklarda saklanan bozulma olasılığını ortadan kaldıran soğutma yöntemiyle böğürtlen meyvesinin muhafaza edilmiş halidir. Dalından koparılan böğürtlenin dondurma tekniğiyle ömrü daha uzun seviyeye getirilebilir. Çalı görünümlü bir sarmal bir bitki olan böğürtlen her iklime uyum sağlayarak kendiliğinden veya dikim yöntemiyle yetiştirilebilmektedir. Olgunlaşma döneminde zahmetle toplanan böğürtlenin rengi kırmızı olup tadı ekşidir. Rengi siyaha yakın koyulaştıkça tadı şekerli olmaktadır. Bu olgunlaşma toplanan böğürtlenler dondurularak her mevsim kolayca ulaşılabilen meyveler içerisinde yerini almaktadır. Dondurulmuş böğürtlen her alanda kullanıma hazır hale gelmektedir. Özellikle hamile olan kadınların aş ermesiyle birlikte kış mevsiminde de dondurulmuş taze şekilde böğürtlen bulabilmek mümkündür. Bunun yanı sıra taze dalından koparılmış böğürtlenlerin raf ömrünün kısa olması soğuk yöntemlerle raf ömrünü uzatma olanağı sağlamıştır. Böylelikle bu ürünün istenildiği anda tüketilmesinin yolu her zaman açık olacaktır. Dondurulmuş böğürtlen sayesinde belirli oda sıcaklığına çıkarılan donmuş yapıdaki bu meyvenin çözülmesi sağlanarak taptaze haliyle meyve salataları, meyve konsantresi, marmelat, reçel ve pastaların içerisinde bu meyvenin kolaylıkla kullanımına ortam hazırlayacaktır. Ayrıca kozmetik sanayisinde krem, losyon, şampuan, sabun, sprey gibi bakım ürünlerinin içerisinde yer almak için dondurulmuş böğürtlen muhafaza edilmesi bu yönde üretimlerde ulaşım açısından kolaylık sağlayacaktır.