{ "title": "Böğürtlenli Turta", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/bogurtlenli-turta.jpg", "date": "19.01.2024 22:36:27", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Böğürtlenli Turta, turta değişik meyveler ile kolaylıkla hazırlanan hamur işlerinden birisidir. İncecik hamurun üzerine lezzetli olan meyveler eşliğinde hazırlanana turtaları sevdikleriniz ile beş çayında sohbet ederken ikram edebilirsiniz. Özellikle böğürtlen çok besleyici ve içerdiği vitamin ve mineraller bakımından en faydalı olan meyvelerden birisidir. Mevsiminde iken bol bol böğürtlen tüketmekte fayda faydır. Böğürtlenli turta en çok çocukların severek tükettikleri hamur işlerinin başında gelmektedir. Haber vermeden gelen misafirlere en hızlı olarak hazırlanan turta çeşitleri ikram konusunda çok yardımcı olmaktadır. İsterseniz turtanın üzerine fındık içi, ceviz içi ya da badem serperek çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca böğürtlenli turta damak tadınıza hitap ederken, aynı zamanda farklı kalıplarda hazırlandığından dolayı gözede hitap etmektedir.

Böğürtlenli Turta İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Böğürtlenli Turtanın İç Malzemesi
Böğürtlenli Turtanın Üzerini Süslemek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Böğürtlenli Turta Nasıl Yapılır?

Derin bir yoğurma kabının içerisine öncelikle unu toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve fındık ununu ilave ederek iyice karıştıralım. Daha sonra bu karıştırdığımız malzemelerin ortasını havuz gibi açalım ve yumurtayı ve tereyağını küp şeklinde doğrayarak ekleyelim. Bütün malzemeleri yumuşak bir kıvam alıncaya kadar iyice yoğuralım. Yoğurma işlemi bittikten sonra yoğurma kabının ağzını streç film ile kapatarak buzdolabında yaklaşık 20 dakika dinlendirelim. Bu arada iç harcını hazırlamak için, derin kâsenin içerisine böğürtleni, pudra şekerini ve buğday nişastasını ekleyerek karıştıralım. Böğürtlenleri ezmemek için kaşık ile oldukça yavaşça karıştıralım. Buzdolabında dinlenmiş olan tart hamurunun 2/3'lük olan kısmını alalım ve bir merdane ile kalıbın büyüklüğünde açalım. Turta kalıbını tereyağı ya da margarin ile iyice yağlayın. Açtığınız hamuru kenarlardan ortaya doğru koyarak kalıba yerleştirelim. Daha sonra böğürtlenli karışımı hamurun üzerine dökelim ve her yerine aynı miktarda yayalım. Kabın içinde kalan diğer hamuru da turta kalıbının büyüklüğünde açalım ve bütün malzemelerin üzerini kaplayacak şekilde kapak gibi kapatalım. Kalıbın kenarlarına taşmış olan hamurları içe kıvıralım ve üzerine yumurta akını sürelim. En son file bademleri turta hamurunun üzerine yerleştirelim. Daha önceden 160 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

" } ] }