{ "title": "Böğürtlenli Kek", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/bogurtlenli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 05:49:00", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Böğürtlenli Kek; Kek Türk mutfağının, en bilindik en çok yapılan tatlılarından birisidir. Neredeyse her türlü meyveyle ve malzemeyle çeşitleri denenmiştir. Tuzlusunun bile birçok çeşidi vardır. Keki birçok kez denediğim ve lezzetinden emin olduğum böğürtlenli tarifi ile paylaşmak istedim. Tarifi vermeden önce, kekle ilgili birkaç ipucu vermek isterim. Kekin gevrek ve hafif olmasını istiyorsanız, yoğurtlu tarifler yerine, sütün ağırlıklı olduğu tarifleri denemenizi öneririm. Kabartma tozu yerine, karbonat kullanırsanız kekinizin daha çok kabardığını göreceksiniz. En önemli faktörlerden birisi de kekin pişeceği kabı ve fırının ayarıdır. Pişirilecek kabın düzgün olmasına dikkat edilmelidir ve kek en fazla, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilmelidir. Bu ipuçlarını verdikten sonra, böğürtlenli kek tarifine geçebiliriz.