{ "title": "Böğürtlenli Kek", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/bogurtlenli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 05:49:00", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Böğürtlenli Kek; Kek Türk mutfağının, en bilindik en çok yapılan tatlılarından birisidir. Neredeyse her türlü meyveyle ve malzemeyle çeşitleri denenmiştir. Tuzlusunun bile birçok çeşidi vardır. Keki birçok kez denediğim ve lezzetinden emin olduğum böğürtlenli tarifi ile paylaşmak istedim. Tarifi vermeden önce, kekle ilgili birkaç ipucu vermek isterim. Kekin gevrek ve hafif olmasını istiyorsanız, yoğurtlu tarifler yerine, sütün ağırlıklı olduğu tarifleri denemenizi öneririm. Kabartma tozu yerine, karbonat kullanırsanız kekinizin daha çok kabardığını göreceksiniz. En önemli faktörlerden birisi de kekin pişeceği kabı ve fırının ayarıdır. Pişirilecek kabın düzgün olmasına dikkat edilmelidir ve kek en fazla, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilmelidir. Bu ipuçlarını verdikten sonra, böğürtlenli kek tarifine geçebiliriz.

Böğürtlenli Kek İçin Malzemeleri
Üzeri için
Böğürtlenli Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir kabın içerisine, yumurtaları kırıyoruz. Daha sonra şekeri ekliyoruz. Şekerle yumurta birbirine iyice geçene kadar çırpıyoruz. Margarini eritip soğutuyoruz. Daha sonra şekerle yumurtanın içerisine ekliyoruz. Sütü, karbonatı ve vanilyayı da ekledikten sonra, hepsini iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu ekleyip, güzel bir kek kıvamı elde ediyoruz. Kek kalıbını iyice yağlayıp, harcı döktükten sonra, önceden ısıtılmış fırına atıyoruz. Kek fırındayken, bir su bardağı sütü krem şanti ile çırpıyoruz. Krem şantiyi kek pişene kadar, buzdolabına koyuyoruz. Kekin altı ve üstü iyice piştikten sonra fırından çıkarıp, soğuyana kadar bekliyoruz. Üzerine krem şantiyi ıspatula yardımı ile sürüp, böğürtlenleri diziyoruz. Daha sonra çikolataları aralarına diziyoruz. Servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }