{ "title": "Böğürtlenli Dondurma", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/bogurtlenli-dondurma(1).jpg", "date": "21.01.2024 09:23:09", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Böğürtlenli dondurma, yaz aylarında severek yediğiniz dondurmayı yazlık meyvelerden yapmayı denemelisiniz. Özellikle böğürtlenle yapacağınız dondurma serinletici hafif lezzetiyle beğeninizi kazanacaktır. İsterseniz yazdan derin dondurucuya attığınız böğürtlenleri de kullanabilir, kışın dondurma keyfi yapabilirsiniz. Hazırladığınız tatlıları dondurmayla ikram edebilirsiniz. Bol sulu böğürtlenlerle yapacağınız dondurmada lezzetli olacaktır. İnanın dışarıdan dondurma bile almak istemeyeceksiniz. Taze meyvelerle, mevsiminde böyle meyveli dondurma türlerini yapabilirsiniz. Böğürtlenin faydalarını da dikkate alarak çocuklarınızı bu lezzetten mahrum etmeyin. Dışarıdaki hazır dondurmaları almak yerine evinizde kendi dondurmanızı yapın. Biraz fazla yaparak, dondurmayı derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Sizlerde böğürtlenli dondurmanın müptelası olabilirsiniz. Dilerseniz birlikte dondurmayı yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Böğürtlenli dondurma için gerekli malzemeler
Böğürtlenli dondurma nasıl yapılır?

Önce böğürtlenleri yıkayın ve saplarını ayıklayın. Bunları 2-3 parçaya bölün. Dilerseniz kısa süreli blendere atabilirsiniz. Ancak böğürtlenleri sulandırmamaya çalışın. Daha sonra yumurta sarılarını cam kâsenin içine koyun. Buna vanilya çubuğunu boyuna çizerek içindeki özünü ilave edin. Vanilya çubuğu bulamazsanız, toz vanilya kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırın. Bunu tencereye alın ve içine sütü koyun. Tencerede kaynatmadan ılıttığınız karışıma şeker ve kremayı ilave edin. Bu malzemeyi de 1 dakika kadar mikserle çırpın. İçine hazırladığınız böğürtlenleri de koyun.

Eğer evinizde dondurma makineniz varsa, 15 dakika kadar karıştırdığınız karışımı bir gün süreyle derin dondurucuda bekletin. Ardından böğürtlenli dondurma ikramınızı dekoratif bardaklarda yapabilirsiniz.

Dondurma makineniz bulunmuyorsa, daha önceden kâseye buz koyarak derin dondurucuda bekletin. Bunu dışarı aldığınızda, üzerine dondurma karışımını koyarak, tahta kaşıkla 15 dakika karıştırın. Yoğunlaştığı zaman bunu derin dondurucuya kaldırın. En az 24 saat dinlendirdikten sonra, böğürtlenli dondurmayı sade olarak ya da tatlıyla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }