{ "title": "Böğürtlenli Cheesecake", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/bogurtlenli-cheesecake.jpg", "date": "21.01.2024 13:49:06", "author": "Meryem Eren Aksoy", "article": [ { "article": "Böğürtlenli Cheesecake, İlk bakışta peynir ve kek diye düşündürten ama bir kere tattıktan sonra vazgeçilemeyen bir tatlıdır. Tuzsuz bir peynir olan labne ile yapılır.

Böğürtlenli Cheesecake Malzemeleri
Cheesecake Tabanı için
Böğürtlen Sosu için
  • 2 su bardağı böğürtlen
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Böğürtlenli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Burçak bisküvilerini elinizde veya robot yardımıyla ufak hale getirin. Margarini ayrı bir tavada eritin. Erittiğiniz margarini ve dövülmüş fındığı bisküvilerle karıştırın. Tabanı yağlanmış kelepçeli kalıbınızın tabanına bastırarak yayın. Kreması için labne peynirini bir kaba alın ve karıştırın. İçine sıvı kremayı aktarın ve iyice karıştırın. 3 yumurtayı tek tek kırın ve şekeri de ekleyip şekerin erimesini sağlayın. Un ve vanilyayı da eleyerek bu karışıma ekleyin ve karıştırın. En son böğürtlenleri ekleyin ve tabana dökün. Sos için böğürtlenleri ve şekeri tencereye koyun. 1 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın hafif koyulaşınca ocaktan alın ve karıştırıcı ile ezin. Pişen keki fırından çıkarın ve sosu üzerine dökün. 1 gün mutlaka buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.

Cheesecake Püf Noktaları

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun. Malzemelerin kolayca karışması için. Kelepçeli kalıp kullanın kekinizi çıkarmak kolay olsun. Kekin malzemelerini gereğinden fazla çırpmayın. İçerisinde çok fazla hava kabarcıkları kalıp tatlınızı çatlatabilir. Tatlınızı buzdolabında ne kadar bekletirseniz o kadar iyi olur tatlı dinlenerek buzdolabında kıvam alır.
" } ] }