{ "title": "Böğürtlen Şurubu", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/bogurtlen-surubu(1).jpg", "date": "21.01.2024 02:35:14", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Böğürtlen Şurubu, evde yapımı çok kolaydır. Tamamen doğal yollarda yapıldığı ve içerisinde hiçbir katkı maddesi olmadığı için sıkça tercih edilir. Özellikle yaz aylarında serinlemek için çokça tüketilir.

Böğürtlen Şurubu Malzemeleri
Böğürtlen Şurubu Nasıl Yapılır?

Böğürtlenler sap kısımları koparılarak birkaç kez soğuk su ile yıkanır. Daha sonra tencereye dizilir. Üzerine şeker ilave ederek pişirilir. Bu aşamada böğürtlen kendi suyunu bırakacağı için harici su eklemeye gerek yoktur. Kaynadıktan sonra limon tuzu ilave edilir ve 2-3 dakika sonra ocaktan alınır. Böğürtlenler ne kadar olgun ve iriyse şurubun lezzeti o kadar iyi olur. Aralıkları ince ve çok sık olan tel süzgeç yardımıyla başka bir kaba süzülür. Aralıkları sık süzgeç kullanılmasındaki amaç böğürtlenin çekirdeklerinin şuruba katılmasını önlemektir. Şurup sadece böğürtlen püresinden olmalıdır. İçine böğürtlenin posası katılırsa bulanık bir görüntü oluşacaktır. O nedenle tüm bu işlemlerin böğürtlen sıcakken yapılması gerekir. Böğürtlen şurubu hazırdır.

Şurup katı ve kıvamlı olduğu için mutlaka ya içme suyu ile ya da maden sodası işe inceltilerek kullanılmadır. Kullanılmayan miktar buzdolabının dondurucu kısmında muhafaza edilebilir. Böğürtlen şurubu ve maden suyu bire bir oranda hazırlandığında lezzetli sonuçlar elde edilir. Hazırlanan içecek önceden soğutulmuş bardaklara konularak servis yapılır. Ayrıca hazırlanan şurubun en geç bir hafta içinde tüketilmesi gerekir.

Afiyet olsun.
" } ] }