{ "title": "Böğürtlen Soslu Pasta", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/bogurtlen-soslu-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 02:42:41", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Böğürtlen soslu pasta, damağımızda harika bir tat bırakan pasta çeşitlerinden biridir. Yapımı kolay olan bir pastadır. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile hazırlayacağınız pasta tariflerinden biridir. Yapım aşamalarında ilk olarak keki ardından muhallebisi son olarak da böğürtlen sosu eklenerek servis edilen bir pasta türüdür. Özellikle çocukların çok sevdiği pasta çeşitlerindendir. Yaptığınız zaman hemen tüketilen bir pastadır. Şimdi bu güzel pasta tarifine bakalım.

Böğürtlen soslu pasta yapımı için gerekli malzemeler

Keki için
Muhallebisinin yapımı için
Sosu için
Böğürtlen soslu pasta nasıl yapılır?

Pastamızın yapımı için ilk olarak kekini hazırlamak gerekir. Keki için yumurta ve şeker derin bir kaba alınır. Mikser ile köpürene kadar çırpılır. Ardından süt, sıvıyağ ve kakao eklenir. İyice çırpılır. Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. İyice karıştırılarak dikdörtgen bir borcam yağlanarak içerisine kek hamuru alınır. Önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında kek pişirilir. Yaklaşık yarım saatte pişecektir. Kek pişerken siz de muhallebisini hazırlayın. Muhallebisi için süt, şeker, un bir tencereye alınır ve ocağa alınıp altı açılır. Karıştırılarak kaynayana kadar ocak da tutulur. Kaynamaya başlayınca bir iki dakika daha ocakta tutulur ve ardından ocaktan alınıp margarin ve vanilya eklenip mikser ile çırpılır. Soğuması için Bir süre çırpmaya devam edin. Bu sırada kek piştiyse fırından alın. Kekin sıcaklığı geçince muhallebi üzerine dökülür ve bir kenara alınır. Böğürtlen sos hazırlanır ve muhallebi üzerine dökülür. Dilimlenir ve üzerine böğürtlen eklenerek süslenir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }