{ "title": "Böğürtlen Şerbeti", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/bogurtlen-serbeti.jpg", "date": "20.01.2024 12:19:22", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Böğürtlen Şerbeti, şerbet çeşitleri çoğunlukla en sık olarak tüketilen içeceklerin başında gelmektedir. Her çeşit meyveyle kolaylıkla farklı lezzetlerde şerbetler hazırlamak mümkündür. Şerbet en çok ramazan günlerinde ve sıcak havalarda daha fazla tüketilmektedir. Genellikle pek çok kişi limonata, portakal suyu ve vişne suyunu daha çok severken şimdilerde nar suyu, böğürtlen şerbeti gibi yeni lezzetlerde kişilerin damak tatlarına hitap etmektedir. Bu tür şerbetler asit içermediğinden dolayı sağlıklıdır ve aileniz ile gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz muhteşem bir lezzettir. Ayrıca şerbeti yapılan her meyvenin farklı vitaminler ve mineraller barındırmasından dolayı sabah kahvaltısında ya da akşam yemeklerinde tüketimi daha fazladır. Böğürtlen şerbetini çoğunlukla kaynattıktan sonra ezerek suyunu alarak elde etmektedirler. Aslında bu tip şerbetleri daha çok yeni doğum yapmış kişilere sütünün olması için içirirlermiş. Mutlaka bu müthiş lezzeti büyük küçük herkes denemelidir. Eğer isterseniz böğürtlen şerbetinin içerisine limon suyu ile kızılcık ilave ederseniz çok daha lezzetli bir şerbet elde etmiş olursunuz. Ayrıca bu sağlıklı şerbeti günlük yaşantımızda daha sık tüketmeye özen göstermeliyiz.

Böğürtlen Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Böğürtlen Şerbeti Nasıl Yapılır?

İlk önce böğürtlenleri saplarından ayırarak bol suyun içerisinde yıkıyoruz. Daha sonra suyunu süzmesi için bir kabın içerisine alıyoruz. Derin bir tencerenin içine önce böğürtlenleri daha sonra suyu ilave ederek ocağın altını yakıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Böğürtlenler kaynamaya başlayınca kendine has olan rengini bırakır. Suyun rengi döndükten sonra içerisine toz şekeri ilave edelim ve karıştıralım. Böğürtlen şerbeti kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri süzgeç kaşık yardımı ile alalım. Daha sonra ocağın altını kapatalım. Böğürtlen şerbetinin altını kapattıktan sonra kendi rengini almasına mutlaka dikkat edilmelidir. Eğer rengi tam olarak dönmemiş ise bir miktar daha kaynatılmalıdır. Şerbeti soğuması için bir kenara kaldıralım. İsterseniz böğürtlenleri ezerek süzün, isterseniz kaynayan suyunu süzün ve sürahinin içine alın. Soğuması için buzdolabına kaldıralım, iyice soğuduktan sonra böğürtlen şerbeti servis için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }