{ "title": "Böğürtlen Reçelli Pasta", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/Bogurtlen-Recelli-Pasta-38.jpg", "date": "19.01.2024 22:35:36", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Böğürtlen reçelli pasta; hafif lezzetleri seven herkesin beğeni ile yiyebileceği bir pasta çeşididir. Ben evde yapılan pastaları daha lezzetli buluyorum. Bu yüzden genellikle tüm pastaları hatta bazen doğum günü pastalarını da değişik figürlerde kendim yapmaya özen gösteriyorum. Özellikle çocuklu bayanlar için çok güzel bir aktivite olur. Çocuklar anneleri ile mutfakta bir şeyler yapmayı çok severler. Eğer sizin çocuklarınızın da bu tür heyecanları varsa bunu güzel fırsatlara çevirebilirsiniz. Böylece mutfakta birbirinden güzel meyveli pastalar yapabilirsiniz. Pandispanya keki ser olduğu için ben keki ıslatırken süt yerine genellikle reçelli su kullanmayı tercih ediyorum. Böylece kek daha lezzetli oluyor. Böğürtlenli reçelli pastayı figürlü olarak yapmak isterseniz bu tariften istifade edebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Böğürtlenli reçelli pasta için gerekli malzemeler
Kreması için
Böğürtlen Reçelli Pasta Üzeri için
Böğürtlen Reçelli Pasta Nasıl Yapılır?

Böğürtlen reçelli pastanın yapımı oldukça kolaydır. Pasta yapımına başlamadan evvel 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi mikser kullanarak 5 dakika çırpın ve buzdolabına kaldırın.

Diğer taraftan vanilyalı pudingi pişirin ve soğuması için biraz bekleyin. Pandispanya kekini kabından çıkartın ve 2 adet büyük D harfi elde edecek şekilde tam ortadan ikiye bölün ve üst kısımlarını bir kenara ayırın. Kalan alt kısımlarını reçelli su ile ıslatmanız gerekir. Bunun için böğürtlen reçeli ile suru karıştırın ve kekin üzerine bir miktar yayın. Uygun gördüğünüz bir tepsinin içerisine soğuyan vanilyalı pudingden bir miktar dökerek yayın. Üzerine düz tarafı dışarıya gelecek şekilde keki yerleştirin. Aynı işlemi diğer alt parçaya da uygulayın ve onu da diğer kekin yanına yine düz kısmı dışarıda kalacak şekilde koyun. Üzerine vanilyalı pudingin tamamını dökün ve yayın. Kekin kalan üst parçalarını da reçelli su ile ıslatıp üstlerine yerleştirin. İçerisindeki krema katılaşana kadar bekleyin ve daha sonra üzerine ve kenarlarına krem şantiye tamamen sürün. Elde ettiğiniz kelebek pastanın üzerini renkli şekerlemeler ile süsleyip üzerine de biraz böğürtlen reçelinin sıvı kısmından gezdirin. Böğürtlen reçelli pasta hazır. Arzu ederseniz orta kısmında kullanılacak kremayı evde de hazırlayabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.
" } ] }