{ "title": "Böğürtlen Reçelli Kurabiye", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/Bogurtlen-Recelli-Kurabiye-93.jpg", "date": "19.01.2024 09:51:09", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Böğürtlen reçelli kurabiye, daha önce hiç yemeseniz bile mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Piyasada satılan pek çok reçelli kurabiye çeşidi bulunmaktadır. Ama hiç birisi sizin evde yapacağınızın yerini tutamaz. Kurabiye severler için son yıllarda birbirinden farklı birçok tarif üretilmektedir. Bunlardan bazıları lokumlu, damla sakızlı, bonbon şekerlidir. Bunlardan bir tanesi de benim sizlerle paylaşmak istediğim böğürtlen reçelli kurabiyedir. Eğer evinizde başka reçeller ya da marmelatlar varsa aynı tarifi onlarla da deneyebilirsiniz. Arzu ederseniz aynı anda rengarenk kurabiyeler bile yapabilirsiniz. Aşağıda paylaşacağım malzeme gözünüze çok gelmesin. Bu malzeme ile tam bir tepsi kurabiye elde edebilirsiniz. Ama size miktar olarak bu da fazla gelse dert etmeyin. Çünkü kurabiye bayatlasa dahi lezzetini kaybetmeyeceğinden eğer uygun koşullarda saklarsanız günlerce dayanabilir ve tüm beş çayınızda size iyi bir arkadaş olabilir.

Böğürtlen reçelli kurabiye için gerekli malzemeler
Üzeri için
Böğürtlen reçelli kurabiye nasıl yapılır?

Böğürtlen reçelli kurabiyenin yapımına başlamadan evvel tereyağını buzdolabından çıkartın ve yoğurma kabının içerisine boşaltarak 1 saat yumuşamasını bekleyin. Kurabiyenin yoğurulması aşaması çok önemlidir. Eğer az yoğurursanız hamuru toparlayamazsınız. Bunu için yağın yumuşaması ve yaklaşık 20 dakika boyunca un ile yoğurulması gerekir. Yağ oda sıcaklığına geldiğinde tüm hamur malzemelerini erine boşaltarak iyice yoğurun. Kolunuz yorulduğunda biraz ara verebilirsiniz. Yoğurma işleminin tamam olduğunu kontrol etmek için hamurdan bir parça koparın ve yuvarlayın eğer dağılmadan şekil alıyorsa işlem tamam demektir. Elde edilen hamuru iri ceviz büyüklüğünde bezeleyin ve ortasına parmağınızla hafifçe bastırın. Yaptığınız bezelerin üzerini önce yumurta sarısına daha sonra da dövülmüş fındığa batırıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Böğürtlen reçelinin meyvelerini kaşık ile ezin ve pişmeye hazır olan kurabiyelerin orta kısımlarındaki boşluğa çay kaşığı yardımıyla doldurun. İşlemi tamamladığınızda böğürtlen reçelli kurabiyeleri yaklaşık 160 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Kurabiyeler ne kadar yavaş pişerse o kadar gevrek olacaktır. Bu nedenle yavaş yavaş pişirmeye özen gösterin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartın ve üzerini kesinlikle örtmeden soğuması için bekleyin. Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın ve servis edin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

" } ] }