{ "title": "Böğürtlen Reçeli", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/bogurtlen-receli(1).jpg", "date": "23.01.2024 03:45:24", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Böğürtlen reçeli, kahvaltı sofralarında sofrayı zenginleştirecek lezzetli bir tariftir. Kahvaltı haricinde tatlı tariflerinde de kullanılabilir. Mevsiminde taze toplanmış böğürtlen kullanılarak hazırlandığında tadına doyum olmaz. Böğürtlenlerin tazeliği haricinde ezik olmamasına da özen gösterilmelidir. Yazın hazırlanıp kavanozlara alınıp saklandığında kış boyunca tüketilebilir. Hazırlanışı oldukça kolay olan bir tariftir. Böğürtlen reçeli pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli püf nokta pişim aşamasında böğürtlenleri ezememek için karıştırılmamasıdır. Ara ara Tencere sallanarak karıştırılması gerekir. Bu şekilde böğürtlenler diriliğini koruyacaktır.

Böğürtlen Reçeli Malzemeleri
Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?

Böğürtlenler ayıklandıktan sonra ezilmesine izin vermeden bol suyla yıkanıp süzgece alınır. Suyu süzülen böğürtlenler uygun büyüklükte bir tencere içine kat kat şeker ve böğürtlen olacak şekilde alınır. Tencerenin kapağı kapatılarak birkaç saat sulanması beklenir. İyice sulandıktan sonra ocağa alınır. İlk önce yüksek ateşte kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılarak kaynatmaya devam edilir.

Kaynamaya başlayan reçelin üzerinde oluşan köpükler bir kaşık yardımıyla temizlenir. İçine tereyağı eklenip kısık ateşte 25-30 dakika daha kaynatılır. Bu süre zarfında kaşık kullanmadan tencere sallanarak karışması sağlanır. Kıvama ulaşan reçelin içine limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Soğuduktan sonra cam kavanozlara alınır. Bu aşamada reçel biraz sulu olabilir. Ancak kavanozlarda bekleyen reçel birkaç gün içinde kıvam alacaktır. Reçelin serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edilmesi gerekir.

Afiyet olsun.
" } ] }