{ "title": "Böğürtlen Çayı", "image": "https://www.bogurtlen.gen.tr/images/bogurtlen-cayti.jpg", "date": "19.01.2024 09:40:18", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Böğürtlen Çayı, Eğer bitki çaylarıyla aranız iyiyse ve aromalı içecekleri seviyorsanız böğürtlen çayı denemeden geçilmemelidir. Bu çay faydalı olduğu kadar lezzetlidir de. Bazı bitki çaylarını içerken faydasını göz önünde bulundururuz ve tadı güzel olmadığı için kendimiz zorlarız. Fakat böğürtlen çayı hem yararlı hem de aromatik tadıyla hoş bir tada ve kokuya sahiptir.

Böğürtlen Çayı Nasıl Yapılır?

Öncelikle böğürtlenin kurutulmuş olarak aktarlardan temin edilmesi gerekmektedir. Fakat yaprağını değil, böğürtlenin kendisinin kurusunu almalısınız. Böğürten yaprağı da faydalı olmakla beraber yaprağından çay yapılmaz. Kurutulmuş böğürtlenleri bir tutam alarak sıcak suya (Kaynamış olsun) atınız. Ardından ağzını kapatarak yaklaşık 8 10 dakika çok kısık ateşte kaynamaya bırakın. Altını kapattıktan sonra ise 5-6 dakika demlemeye bırakınız. Bir fincana alarak içiniz. Aynı zamanda tanelerini de tüketebilirsiniz. Bunu günde 2 bardağı geçmemek kaydıyla tüketebilirsiniz. Eğer sindirimin hızlandırılması ve hücre yenilenmesi için bir fayda görmek istiyorsanız yaprakları iyice kaynatın ve suyunu bir şişeye süzün. Su ılıdıktan sonra bir kahve fincanı bu suyu için. Fakat çok fazla içmeyiniz. Zaten küçük bir fincan içmeniz gereken yararı sağlayacaktır. Yaprak ya da köklerden elde ettiğiniz bu çayı diğer bitki çayları gibi bol tüketmek sakıncalı olabilir. Fakat kurutulmuş böğürtlenin kendi tanesinin bir zararı yoktur.

Böğürtlen Çayının Yararları Nelerdir?

" } ] }